New production hall at Jankovits Engineering

2018. november 28-án délelőtt felavattuk a Jankovits Engineering Kft. új üzemcsarnokát. Az ünnepségen Dr. Jankovits Richárd ügyvezető köszöntötte a résztvevőket, valamint Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Borkai Zsolt polgármester, és Szabó István Attila az EXIM vezérigazgató-helyettese mondott beszédet. Ezt követően a résztvevők egy közös szalagátvágással avatták fel az új üzemcsarnokot.

A most felavatásra került 750 m²-es üzemcsarnok és a 3 szintes, szintenként 300 m²-es irodaépület az EXIM Banktól, az Oberbank közreműködésével felvett versenyképesség javító belföldi beruházási hitelből került megvalósításra.

A beruházás részét képezi az üzemcsarnokba beépítésre került 6,3 tonnás híddaru, melynek vezérlésével a csarnokon belüli többirányú finommozgatások válnak lehetővé, a piacon még újdonságnak számító különböző tesztelésekre és mérésekre használható kamerából és optikai rendszerekből álló vizuális ellenőrző rendszer, de a környezetbarát, energiatakarékos világítás, a központi klímarendszer, az üvegszálas optikával tovább bővített informatikai hálózat vagy egy modern csavarkompresszor beépítése is.

Dr. Jankovits Richárd, a Jankovits Engineering Kft. ügyvezetője köszöntőjében kiemelte, hogy a mostani megnyitó egy fontos mérföldkő, egyben egy új szakasz kezdete a cég életében. Az ügyvezető elmondta: „Amikor döntés született a beruházásról, még szinte előjele sem volt azoknak a megrendeléseknek, melynek eredményeként ezeket a gépeket láthatjuk itt körülöttünk. De bíztunk abban, hogy a komplex mérnöki munka, a hozzáadott érték elengedhetetlen az általunk művelt gépgyártáshoz, automatizáláshoz. S ma ott tartunk, hogy az általunk világcégek számára gyártott gépek, berendezések szinte betöltik az új csarnokunkat.”

Simon Róbert Balázs, Győr országgyűlési képviselője elismerését fejezte ki a Jankovits Engineering Kft. alapító tulajdonosainak. Hozzátette „Az 1992-ben családi vállalkozásként induló cég 5 évvel később az első magyar betelepülő vállalkozás volt a Győri Nemzetközi Ipari Parkban. A társaság tevékenységét a folyamatos fejlődés és a minőségi termékgyártás jellemzi, ahol ma már 80 főt foglalkoztatnak. Sikerük három titka pedig nem más, mint a kitartás, a megfontoltság és magas szintű szakmai tudás.”

Borkai Zsolt, Győr polgármestere beszédében hangsúlyozta: „A győri önkormányzat döntéseivel igyekszik folyamatosan vonzó gazdasági környezetet biztosítani, többek között az iparűzési adó csökkentésével, az ipari park bővítésével és infrastruktúrájának fejlesztésével.” A polgármester hozzátette: „Az új csarnok olyan munkafolyamatokra ad lehetőséget, amely a partnerek még sokrétűbb kiszolgálását, ezzel együtt a cég további erősödését is szolgálja, mely Győr dinamikus fejlődéséhez járul hozzá.”

Szabó István Attila, az EXIM vezérigazgató-helyettese köszöntőjében kiemelte: „Az átadásra kerülő csarnok az EXIM és az Oberbank közreműködésével felvett 1,5 millió euró értékű versenyképességet javító belföldi hitelből került megvalósításra. A cég árbevétele idén meghaladja a 2 milliárd forintot, ami közel 30%-os bővülést jelent a tavalyi évhez képest. Az EXIM fő célja, hogy olyan – a Jankovits Engineering Kft-hez hasonló – hazai piacon megerősödő kkv-kat támogasson az exportpiacokra való kilépésben, melyek hozzájárulnak hazánk nemzetközi versenyképességének növekedéséhez.”

Az esemény a cég negyed évszázados működésében mérföldkő, mely reményeink szerint szimbóluma lesz a vállalat következő 25 év sikeres működésének is.

Az avató ünnepségről készült tudósításokatt itt tekinthetik meg:

https://www.vg.hu/vallalatok/ipar/felavattak-a-jankovits-engineering-uzemcsarnokat-1226347/

http://www.hircity.hu/gazdasag/ipari-park/jankovits-engineering-uj-csarnokot-avattak-video

https://o2hir.hu/tovabb-bovult-az-uzem/

http://tv.gyorplusz.hu/cikk/uj-csarnok-es-irodaepulet-felmilliardbol.html

http://gyorplusz.hu/cikk/uj_uzemcsarnokot_avatott_a_jankovits_kft.html