Research and development project at Jankovits Engineering

Közös kutatási-fejlesztésbe kezdtünk a Rába Futómű Kft-vel, a Miskolci Egyetemmel és a Bay Zoltán Kutatási Kft-vel egy olyan haszongépjármű hajtáslánc kifejlesztésére, mely kielégíti a megváltozott vevői igényeket és a korábbiaknál “zöldebb” megoldást nyújt.

A projekt részletes adatai a következők:

Kedvezményezett neve: Rába Futómű Gyártó és Kereskedelmi Kft.

Projekt címe: Új haszongépjármű hajtáslánc, magasabb hatásfokú, nagyobb teljesítményű, alacsonyabb zajszintű és kiterjesztett élettartammal rendelkező hajtóművének kifejlesztése

Szerződött támogatás összege: 584.611.410 Forint

Támogatás mértéke: 71,55 %

Konzorciumtagok: Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., JANKOVITS ENGINEERING Kft., Miskolci Egyetem

Projekt befejezésének tervezett időpontja: 2020.06.30

Projekt azonosító száma: GINOP 2.2.1-15-2016-00017

Projekt bemutatása:

Jelen projekt célja – proaktív módon- az ügyfeleink igényeire alapozva, olyan haszongépjármű hajtáslánc fejlesztése, mellyel biztosítjuk a tevékenységünk magas szintű, kiegyensúlyozott jövedelmezőségét, ezzel hosszú távon erősítve a hazai gazdaságot.

A létrejövő termék amellett, hogy a megváltozott vevői igényeket kielégíti, egy „zöldebb” elemet képvisel a portfólióban. A hatásfok és teljesítmény növelése mellett cél a csereszabatos rendszer kialakítása, tehát az, hogy az új hajtómű a kisebb változatok helyére beépíthető legyen.

Az új termék alacsonyabb mechanikai veszteségei révén, kisebb járműszintű fogyasztást eredményez, ami károsanyag kibocsátás csökkenéshez járul hozzá. Ahhoz, hogy a mechanikai veszteségek csökkenjenek szükséges az olajkavarási veszteségek csökkentése és a hajtáslánc elemek optimalizálása.