Gépgyártás

Gépgyártás

Tervezéstől a megvalósításig

Vállalatunk fő tevékenysége a gépgyártás. Egyedi gépek, gépsorok tervezése, gyártása, üzembe helyezése, karbantartása, javítása. Megrendelőinknek teljes körű szolgáltatást nyújtunk az ötlet létrejöttétől egészen a megvalósításig. Az elmúlt évtizedek alatt közel 500 egyedi gépgyártási projektünk valósult meg, az ipar szinte minden ágazatában. Az egyedi gépek tervezése és gyártása mellett vállaljuk a már meglévő gépek átalakítását, korszerűsítését, felújítását, modernizálását is.

Egyedi célgépek, gyártóberendezések

Egyedi gépgyártóként nem rendelkezünk standard termékpalettával, ám rendelkezünk kis sorozatszámban előállított célgépekkel, melyek egyes darabjai a világ távoli pontjain üzemelnek. Partnereink igényei alapján, de az előírt szabványok alkalmazása mellett és figyelembe véve a mai kor elvárásait – Ipar 4.0 –  „kulcsrakész terméket” (cél-, tesztgépeket, megmunkáló gépeket, félautomatán vagy automatán működő berendezéseket, szerelőállomásokat gyártósorokat, szerelősorokat) adunk át számukra. A gépgyártás folyamatában a vevői igényfelméréstől kezdve házon belül, saját mérnökcsapatunkkal történik a gép konstrukciójának kidolgozása (szükség szerint folyamatosan egyeztetve a megrendelővel), méretezések, analizálások elvégzése, a mechanikus és villamos tervezés, a mérés és vezérléstechnika kialakítása, a célgép programozása és beüzemelése is. Tervezőink magas színvonalú szoftverekkel dolgoznak olyan, mint a PTC Creo 3D, Eplan. Programozóink jártasak az Allen-Bradley, Omron, Siemens PLC-k programozásában. A végleges tervek jóváhagyását követően kezdődnek meg a gyártási folyamatok, melyhez modern gyártócsarnokaink biztosítják a szükséges helyet. Saját gyártóműhelyünkben a célgépgyártás teljes egyedi alkatrészigényét ki tudjuk elégíteni, mellyel a gyártás ideje jelentősen lerövidül. Tevékenyégeink közé tartozik a már meglévő gépek, gépsorok, gyártósorok korszerűsítése, utólagos automatizálása, új egységek meglévő gyártórendszerbe illesztése. Szinte minden megrendelés hoz magával újabb kutatási-fejlesztési tevékenységet, melyek főleg az automatizálási folyamatok megoldására irányulnak. Az egyedi gépgyártás során alapkövetelmény a magas minőségi és biztonsági követelményeknek való megfelelés.

Gépfelújítás

Kiemelkedően fontos számunkra, hogy partnereink termelést végző gépei, gépsorai, cellái hatékonyan és folyamatosan üzemelni tudjanak. A rendszeres karbantartás mellett is szükségessé válnak bizonyos felújítások, modernizációs vagy hatékonyságnövelő, robotizálási átalakítások, esetleg termékváltás miatt jelentkező átalakítási igény. Mérnökeink előzetes állapotfelmérés alapján szakmai tanácsot adnak, majd részletes árajánlatot dolgoznak ki a szükséges korszerűsítésre, felújításra. Tervező mérnökeink elkészítik az áttervezéseket, a felújításkor cserére szoruló alkatrészeket beszerezzük vagy legyártjuk. Vállaljuk a már meglévő gépek, gépsorok, gyártósorok igény szerinti utólagos automatizálását, új egységek gyártórendszerbe illesztését is. Ezekkel a lehetőségekkel a gépek élettartama meghosszabbodik, teljesítményük nő, de ha mégis új gépre van szüksége, keressen bennünket, mi azt is megvalósítjuk.

Egyedi mérő és tesztelő berendezések

Az általunk gyártott egyedi mérő- és ellenőrzőgépek, tesztberendezések, tesztállomások, próbapadok felhasználási területe főképp az autóipari szériagyártás területe. De olyan neves mérőberendezés gyártó, forgalmazó céget is partnerünk között tudhatunk, mint például a Mitutoyo. Mérőberendezéseink képesek összehasonlítást végezni egy előre definiált mesterdarabhoz, vagy akár önálló kiértékelt mérést generálni. E célgépek alkotó elemeivel, alkatrészeivel szemben az elvárt gyártási pontosság, szerelési precizitás fokozott, hisz csak ezen feltételek mellett várhatjuk el, szavatolhatjuk eszközeink, mérőgépeink minőségét. Továbbá gépeink a gyártás során felhasznált alapanyagokból előállított alkatrészek, előszerelt egységek mechanikai és fizikai tulajdonságait vizsgálják roncsolásos vagy roncsolásmentes folyamatokkal. A zárt rendszerben összegyűjtött, ipari PC-k alkalmazása mellett, a tárolt adatokból és a mért értékekből levont következtetések, kiértékelések alapját képezik a további fejlesztéseknek, biztosítják az elvárt minőséget. Berendezéseink PLC vezérlésűek, helyben és távolról is vezérelhetőek, tervezésük és gyártásuk során figyelembe vesszük az ipar 4.0 aktuális követelményeit.

Készülék gyártás

Egyedi készülékeinket különböző speciális feladatokra tervezzük és gyártjuk a felméréstől egészen a beüzemelésig. Készülékeink, a vevő igényeihez igazítva mechanikus, pneumatikus vagy hidraulikus működtetésűek, melyekhez a legmegbízhatóbb kereskedelmi áruk kerülnek beépítésre (Roemheld, AMF, SMC, Festo, Pascal). Megkülönböztetünk megmunkáló központba integrálható megfogó, leszorító, további szabadságfokokat (4., 5. tengely) adó készülékeket, géprészeket, valamint szerelési műveleteket (pl. nyomatékra-szögre(fok) húzás, alkatrész benyomás, hegesztés) végző készülékeket. A megfelelő illesztések, bevezetések alkalmazása, illetve a precíz kivitelezés mellett, a magas minőségű alapanyagok garantálják termékeink pontos működését, hosszú élettartamát és megrendelőink maximális elégedettségét.

 

Letölthető bemutatkozó anyagok:

Jankovits Engineering cégbemutató prospektus

Jankovits Engineering célgépgyártás szórólap

Jankovits Engineering cégbemutató prezentáció 2021

 

 

Bővebb információkért lépjen kapcsolatba mérnökeinkkel!

Gépgyártás saját gyártócsarnokunkban

Főbb géptípusok

  • Megmunkáló gépek
  • Vizsgálógépek
  • Présgépek
  • Végátviteli berendezések
  • Szerelőberendezések
  • Befogástechnikai lészülékek
  • Részegységek
  • Vizuális ellenőrző rendszerek
  • Robotos rendszerek
Ajánlatkérés

A gépgyártás folyamata

Vevői igény felmérése

Gép konstrukciójának kidolgozása

Számítások, méretezések elvégzése

Célgép előterv készítése

Végleges konstrukció alapján gépterv rajzok készítése

Gépterv jóváhagyás

Gépgyártási folyamatok megkezdése

Az elkészült gép átadása, beüzemelése