Gépgyártás

Tervezéstől a megvalósításig

Vállalatunk fő tevékenysége egyedi gépek, gépsorok tervezése, gyártása, üzembe helyezése, karbantartása, javítása. Megrendelőinknek teljes körű szolgáltatást nyújtunk az ötlet létrejöttétől egészen a megvalósításig. Az elmúlt évtizedek alatt közel 500 egyedi gépgyártási projektünk valósult meg, az ipar szinte minden ágazatában. Az egyedi gépek tervezése és gyártása mellett vállaljuk a már meglévő gépek átalakítását, korszerűsítését, felújítását, modernizálását is.

Egyedi célgépek, gyártóberendezések

Egyedi gépgyártóként nem rendelkezünk fix termékpalettával, partnereink igényei alapján tervezzük meg és gyártjuk le a számukra legoptimálisabb célgépeket, gyártósorokat, szerelősorokat, megmunkáló gépeket, szerelőállomásokat, félautomatán vagy automatán működő berendezéseket. A gépgyártás folyamatában a vevői igényfelméréstől kezdve házon belül, saját mérnökcsapatunkkal történik a gép konstrukciójának kidolgozása, a számítások elvégzése, a mechanikus és villamos tervezés, a mérés és vezérléstechnika kialakítása, a célgép programozása és beüzemelése is. A végleges tervek jóváhagyását követően kezdődnek meg a gyártási folyamatok, melyhez modern gyártócsarnokaink biztosítják a szükséges helyet. Saját gyártóműhelyünkben a célgépgyártás teljes egyedi alkatrészigényét ki tudjuk elégíteni, mellyel a gyártás ideje jelentősen lerövidül. Tevékenyégeink közé tartozik a már meglévő gépek, gépsorok, gyártósorok korszerűsítése, utólagos automatizálása, új egységek meglévő gyártórendszerbe illesztése. Szinte minden megrendelés hoz magával újabb kutatási-fejlesztési tevékenységet, melyek főleg az automatizálási folyamatok megoldására irányulnak. Az egyedi gépgyártás során alapkövetelmény a magas minőségi és biztonsági követelményeknek való megfelelés.

Hidraulikus tápegységek

Cégünk több, mint 25 éve tervez és gyárt egyedi igények szerint kialakított hidraulikus tápegységeket, melyek elkészítésénél kiemelt szempont az energiatakarékosság, a környezetbarát technológia és a megnövelt élettartam. Méretét tekintve mini, közepes és nagy kategóriákba sorolható tápegységeket gyártunk, melyek készülhetnek előre gyártott, adott méretű, alumínium és lemeztartályos kivitelben, valamint a berendezés egyedi igényei szerint kialakított formában és méretben is. A hidraulikus tápegységek felszereltségét az általa működtetett gépi berendezés funkcionális és technológiai igénye határozza meg. A tápegységek technológia által meghatározott alapfelszereltségéhez tartozik a szivattyúegység, a szintjelző, a hőfokérzékelő, a szűrőegység eltömődésjelzővel, hűtőegység, a szelepblokk és a szelepek, valamint a működtetéshez szükséges villamos vezérlőegység. A tápegységek moduláris felépítése lehetővé teszi a kiegészítők utólagos beépítését, a hidraulikus szeleprendszer variálhatóságát. Prémium kategóriájú építőelemekből összeállított rendszereink mindig a legoptimálisabb megoldást nyújtják, egyedi kivitelű tápegység igény esetén lépjen kapcsolatba velünk mérnökeink megoldási javaslataiért.

Hidraulikus munkahengerek

Termékpalettánkon különféle ipari alkalmazásokhoz szükséges egyedi kialakítású és DIN/ISO szabvány szerint gyártott munkahengerek egyaránt szerepelnek. Az elmúlt több, mint két évtized tapasztalata alapján alakítottuk ki azt az alapmunkahengert, amit nagy megbízhatóság, magas élettartam és környezetbarát technológia jellemez. Olyan tömítésrendszereket alkalmazunk, melyek képesek hosszú távon biztosítani a szivárgásmentességet, ezáltal alacsony a környezetterhelésük. A további alkotóelemek – hónolt cső, keménykrómozott rúd, dugattyú- és rúdtömítések, csavarzatok, kereskedelemben kapható, szabványos méretű elemek – piacvezető gyártók termékei. Munkahengerek kiszállítás és beépítés előtt ciklusos járatási és nyomáspróbán esnek át a cég saját tervezésű és kivitelezésű végátvételi vizsgáló berendezésén. Cégünk nemcsak megtervezi és legyártja az egyedi vagy szabványos munkahengereket, hanem nyomon is követi működésüket. Esetleges meghibásodás esetén diagnosztizálja a hibát, majd javítja azt. A szervizmérnökeink korszerű technológiával vállalják meghibásodott munkahengerek diagnosztikáját, állapotfelmérését és javítását is.

Gépfelújítás

Kiemelkedően fontos számunkra, hogy partnereink termelést végző gépei, gépsorai hatékonyan és folyamatosan üzemelni tudjanak. A rendszeres karbantartás mellett is szükségessé válnak bizonyos felújítások, modernizációs vagy hatékonyságnövelő átalakítások. Mérnökeink előzetes állapotfelmérés alapján szakmai tanácsot adnak, majd részletes árajánlatot dolgoznak ki a szükséges korszerűsítésre, felújításra. Tervező mérnökeink elkészítik az áttervezéseket, a felújításkor cserére szoruló alkatrészeket beszerezzük vagy legyártjuk. Vállaljuk a már meglévő gépek, gépsorok, gyártósorok igény szerinti utólagos automatizálását, új egységek gyártórendszerbe illesztését is. Ezekkel az lehetőségekkel a gépek élettartama meghosszabbodik, teljesítményük nő, de ha mégis új gépre van szüksége, keressen bennünket, mi azt is megvalósítjuk.

Egyedi mérő és tesztelő berendezések

Az általunk gyártott egyedi tesztberendezések, tesztállomások, próbapadok, mérő- és ellenőrzőgépek felhasználási területe főképp az autóipari szériagyártás területe. Gépeink a gyártás során felhasznált alapanyagokból előállított alkatrészek, előszerelt egységek mechanikai és fizikai tulajdonságait vizsgálják roncsolásos vagy roncsolásmentes folyamatokkal. Az összegyűjtött adatokból és a mért értékekből levont következtetések alapját képezik a további fejlesztéseknek, biztosítják az elvárt minőséget. Berendezéseink PLC vezérlésűek, helyben és távolról is irányíthatóak, tervezésük és gyártásuk során figyelembe vesszük az ipar 4.0 aktuális követelményeit.

Készülék gyártás

Egyedi készülékeinket különböző speciális feladatokra tervezzük és gyártjuk a felméréstől egészen a beüzemelésig. A pontos kivitelezés mellett a magas minőségű alapanyagok garantálják termékeink hosszú élettartamát és megrendelőink maximális elégedettségét. Készülékeink jelentős része a szériagyártásban megmunkált alkatrészek esetében a munkadarab megfogását biztosítja, de gyártunk mérő-, szerelő- vagy egyéb speciális vevői igény szerint működő készülékeket is. Bővebb információkért lépjen kapcsolatba mérnökeinkkel.

Főbb géptípusok

  • Megmunkáló gépek
  • Vizsgálógépek
  • Présgépek
  • Végátviteli berendezések
  • Szerelőberendezések
  • Befogástechnikai lészülékek
  • Részegységek
Ajánlatkérés

A gépgyártás folyamata

Vevői igény felmérése

Gép konstrukciójának kidolgozása

Számítások, méretezések elvégzése

Célgép előterv készítése

Végleges konstrukció alapján gépterv rajzok készítése

Gépterv jóváhagyás

Gépgyártási folyamatok megkezdése

Az elkészült gép átadása, beüzemelése