„Az év célgépe 2023” díjat nyertünk!

Az idei évben már harmadik alkalommal került megrendezésre a Magyar Ipari Célgép Nagydíj célgépépítő verseny. A rendezvény díjátadóját mely a „Gépész Szalon” nevet viseli a budapesti Millennium Házában tartották június 28-án. Az ország legnagyobb szakmai versenyére idén 114 pályamű érkezett.

Automata karosszéria ellenőrző állomás gépünkkel a „Kísérleti, laboratóriumi, tesztberendezések, mérőeszközök, tesztpadok” kategóriában elnyertük „Az év célgépe 2023” kitüntető címet.

Az Év Célgépe díjat 7 kategóriában osztották ki és kiemelték az év ötletét és az év öko-célgépét is. Az idei évben a vegyipari célgépgyártás volt kiemelt fókuszban. A zsűritől megtudtuk, hogy kifejezetten nehéz dolguk volt, mert az idei évben nemcsak a nevezett célgépek darabszáma, hanem minősége is emelkedett. Elismerésül egy gyönyörű kristálytrófeát kaptunk, amit a trófeaasztalról egy Mitsubishi robot adott át minden győztesnek.

A díjátadón a zsűri elnöke, Metál Attila (aki egyben a GTE Konstrukciós Szakosztályának titkára és a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Budapest kutatás-fejlesztési részlegvezetője) elmondta, a műszaki tudományok professzoraiból és az ipar szakembereiből álló zsűri egy előre meghatározott szempontrendszer szerint pontozott.

„Megvizsgáltuk, hogy milyen ipari igény indukálta a célgép kifejlesztését, milyen problémára ad választ a konstrukció, milyen színvonalú innovációt képvisel, milyen gazdasági előnyökkel jár, figyelembe vették-e a tervezők az üzemeltethetőség, karbantarthatóság, fenntarthatóság, digitalizáció szempontjait, mennyire volt korszerű a tervezői munka. Ezeket kiértékelve, összegezve, súlyozva hozta meg döntését a zsűri a nyerteseket illetően.”

Ez a verseny és a díjátadó rendezvény minden gépgyártó számára óriási lehetőség, hisz széles szakmai körben megmutathatja rátermettségét, innovációit, gépeit, és  személyesen is bemutatkozhat az ipari látogatóknak. Mindemellett díjazottként jogosulttá váltunk az „Az év célgépe 2023” embléma használatára is.

A kiemelkedő színvonalú és jó hangulatú eseményen az is biztossá vált, hogy jövőre is megrendezik a Magyar Ipari Célgép Nagydíjat, ahol természetesen mi is ismét a pályázók között leszünk.

További információk a versenyről és a díjátadóról: https://www.gepedvanhozza.hu/

 

Köszönjük az elismerést!

Ismerje meg díjazott pályamunkánkat, az „Automata karosszéria ellenőrző állomást”

  • A gép funkciója: Gyártás során a személygépkocsi minőségi ellenőrzése történik kamerás rendszerrel. A személyautó a gyártósoron megállításra kerül 70 mp-re, majd lineáris szánszerkezeten mozgatott robotra szerelt kamerával kétoldalról kétszer 10-15 ponton ellenőrizzük a kijelölt elemek meglétét, helyes szerelését, az írott értékek helyességét.
  • Mitől más ez a gép, mint a többi: A berendezés egyedi telepítési helyre, 3 méter magasan conveyor pálya köré került kialakításra. Kb. 10 tonnás vasszerkezet talpas és részben függesztett kialakítással került megtervezésre. Figyelembe kellett venni az épületre ható mozgásokat, rezgéseket, terheléseket. Statikai szempontból az épülethez képest kellett a méretezést elvégeznünk.
  • Milyen ipari igény hívta életre a gépet: A növekvő minőségbiztosítási követelmények ill. vevőnk részéről az ügyfélcentrikus gondolkodás volt a feladat elindítója.

 

 

Néhány kép a díjátadóról