Bemutatta új versenyautóját az Arrabona Racing Team

Június 20-án délután a Széchenyi István Egyetem Aulájában ünnepélyes keretek közt a nagyközönségnek is bemutatták az Arrabona Racing Team új versenyautóját az ART_06-ot. Az egyetem Formula Student (FS) csapata 9 hónapig tartó tervező-fejlesztő munka után ezzel az új modellel vág neki az idei, 6. versenyszezonnak.

A profi autóversenyek világához hasonló roll out rendezvényen a közönség soraiban szülők, barátok, támogatók, szponzorok, oktatók és a csapattagok foglaltak helyet. A főként mérnökhallgatókból álló közel 50 fős csapat minden évben rengeteg munkaórát áldoz az új jármű elkészítésére, szívvel-lélekkel dolgoznak, mindannyian megszállottak. A Formula Student a világ egyik legjobb mérnökhallgató versenye. A csapatoknak a versenyek előtt az autót meg kell tervezni, legyártani, összeszerelni és a versenyre felkészíteni. A versenyek statikus és dinamikus versenyszámokból állnak. A statikus számok során be kell mutatni az iparból és oktatásból érkező bírák előtt a tervezési folyamatokat, az üzleti tervet, a költségelemzést, a dinamikus számok során 75 métert kell megtenni a lehető leggyorsabban, majd egy nyolcas alakú pályán a fogyasztást nézik, míg egy 22 kilométeres szakaszon hibátlanul kell teljesíteni. Idén négy versenyen indulhatnak, vagyis helyesen és gyorsan töltötték ki azokat a műszaki feladatsorokat, melyek kijutás feltételei.

Az Arrabona Racing Team tagjai tulajdonképpen a motorsport iránti szenvedélyüket egyesítik az élmény alapú tanulással. Ez alatt a 9 hónap alatt valós célokat valósítanak meg, komoly határidőket kell betartaniuk, valós költségvetéssel dolgoznak, tapasztalatokat szereznek konfliktuskezelésből, csapatmunkából, támogatók toborzásából, de még sorolhatnánk azokat azokat a tevékenységeket, melyek egy  projektmunka részei a valós ipari környezetben is.

Az egész csapat tevékenységét a tökéletességre való törekvés jellemzi, olyan csapatszellemet és tudásbázist alakítottak ki, mellyel méltán a legjobbak tudnak lenni nemcsak Magyarországon, de Kelet-Európában is.

Szurkolunk nektek és örülünk, hogy részesei lehetünk sikereiteknek!

 

További információkat olvashatnak az egyetem honlapján:

https://uni.sze.hu/bemutatta-idei-versenyautojat-az-arrabona-racing-team?fbclid=IwAR3vWGW4ymNJSznch5w-FlFj2Sqvg2x9BHBoKT3H8IRm6NkQmDun-ZJR4GQ

 

Nézzék meg a videót a roll-out rendezvényről: