HENGST, ELSŐ A SZŰRÉSTECHNIKÁBAN

Szűrőbetét vásárlásakor gyakori kérdés az élettartam:

Milyen időszakonként kell cserélni?

Ennek a költségekre is jelentős hatása van és ezt elsősorban a szűrőelem felülete ill. szennyeződésfelvevő képesége határozza meg. Erre kínálnak jó megoldást a HENGST új fejlesztései.

PURE POWER technológia

A teljes körű szűréstechnikai portfólióval rendelkező Hengst egy új szűrőanyagot (PURE POWER) fejlesztett ki. A fejlesztések középpontjában az előző szériás szűrőelemekhez képest a szennyeződésfelvételi képesség növelése állt. Ez a fejlesztés lehetővé teszi a csereintervallumok növelését, illetve csökkenti a karbantartási és anyagköltségeket, valamint minimalizálja a hulladékmegsemmisítéssel együtt járó kiadásokat és feladatokat.

A PURE POWER szűrőelemek akár 50 százalékkal több szennyezőanyagot is képesek felvenni azonos leválasztási fok és alacsony nyomásesés mellett. Minden szűrőelem tartalmaz egy antisztatikus réteget, amely lehetővé teszi az elektrosztatikus feltöltődés és kisülés kockázatának csökkentését a szűrőkben.

Hat réteg. Maximális védelem.

 

Az egyes szűrőrétegek optimális kombinációja magas leválasztási fokot és szennyeződésfelvevő képességet ér el, alacsony nyomásesés mellett. Ezt a teljesítménynövekedést három hatékony mikroüveg réteggel,  egy elektromosan vezető gyapjúszövettel, és két tartóhálóval érik el, melyek a standard termékcsalád részei. A szűrőanyagokat a tartócső köré tekercselik és ragasztási eljárással rögzítik, amelynek előnye, hogy nincs szükség varrásra, kizárva a szennyezett folyadék átengedésének kockázatát. A fenti kép mutatja a szűrő szerkezetét.

Öt kulcsfontosságú szennyeződés felfogására tervezték.

A Pure Power egy olyan innováció, amely hatékonyabb szűrést tesz lehetővé: a szűrőanyagokat úgy tervezték,  hogy külön-külön és együttesen is öt különböző típusú hidraulikafolyadék szennyezőanyagot le tudjanak választani és távolítsanak el az optimális védelem érdekében:

  1. Alapvető szennyeződések
  2. Kopásból származó anyagok
  3. Külső környezetből származó részecskék
  4. Lakkszerű lerakódások
  5. Oldhatatlan anyagok

A Hengst elkötelezett a legújabb anyagtudományok kihasználása mellett, így fejlesztve a hidraulika technológia minden területét.

CIKLON EFFEKTUS

A speciális kialakítású szűrőházak a szűrés hatékonyságát tovább növelik, hiszen a házba beáramló munkafolyadékban lévő szennyeződések a centrifugális erő hatására a szűrőbetét körül, egy spirális pályán haladva a ház aljára rakódnak. Ez a ciklonhatás eredményezi azt, hogy a nehezebb, nagyobb szennyeződések nem tömítik el a szűrőbetétet, és lerakódnak a ház aljában kialakított fészekbe, ahol beépített mágnesekkel tovább lehet növelni a hatékonyságot.Ez tovább növeli a szennyeződésfelvevő képességet és 7 – 10 %-kal meghosszabbítja a csereintervallumot.

A ciklon hatás működése

 

LETÖLTHETŐ KATALÓGUSOK

Hengst hidraulikus szűrők termékpaletta>>

Termékprogram 2023>>

Részletes termékismertető>>

Hidraulika tápegység >>

Szűrőkiválasztó program>>

https://www.hengst.com/en/industries/hydraulic/

https://www.hengst.com/en/products/hydraulic-filter/

https://www.hengst.com/en/products/hydraulic-filter/cyclone-effect/

 

BŐVEBB INFORMÁCIÓKÉRT, TANÁCSADÁSÉRT, ÁRAJÁNLATÉRT KERESSE MÉRNÖK – ÉRTÉKESÍTŐ KOLLÉGÁINKAT ITT!