Véget értek a hallgatói innovációs projektek a SZE Menedzsment Campusán

A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának éves konferenciája keretében tartották záróprezentációjukat azok a csapatok, melyek a félév során az “Innovációs Műhelyben” KKV-kal közös projekteken dolgoztak. Az “Innovációs Műhely” célja a térség kis- és közepes vállalkozásainak együttműködése az egyetemmel, innovatív megoldások keresése konkrét céges problémákra.

Köszönjük a lehetőséget a Széchenyi István Egyetemnek, hogy részesei lehettünk ennek az induló projektnek. Az elmúlt 5 hónapban a különböző szakok hallgatóiból kialakult csapat tagjai megismerték vállalatunkat, a feladatmegoldás során együttműködtek munkatársainkkal és a meglévő elméleti tudásuk mellé rengeteg gyakorlati tapasztalatot szereztek. A hallgatói csapatok munkáját csapatonként 1-2 egyetemi oktató is segítette. A heti rendszerességgel megtartott konzultációkon összegzésre kerültek a tapasztalatok és meghatározták a projekt eredményességéhez szükséges következő lépéseket. A félévközi beszámolót követően a múlt héten egy 10 perces prezentáció keretében mutathatták be hogy sikerült megoldaniuk többek közt az általunk megadott “Gerotor termékcsalád kifejlesztése és piaci bevezetése” projektfeladatot, de érdekes és innovatív megoldási lehetőségeket hallhattunk a többi cég által felvetett problémára is. Általános tapasztalatként elmondható, hogy a hallgatók nagyon nyitottan álltak az először tőlük még nagyon is távol álló feladathoz, de kellő időt fordítottak a probléma megértésére és sikerült cégünk számára valóban hasznos megoldási javaslatokkal előállniuk. A konferenciát követően a hallgatók, az oktatók és a vállalatok képviselői a “World Café” módszerével közösen értékelték a projekt során tapasztaltakat és egyértelműen kiderült, hogy van jövője az ilyen jellegű kezdeményezéseknek hisz rengeteg tapasztalatot és inspirációt ad mindenkinek. A hallgatók belekóstolhatnak a “valós életbe” a vállalatok pedig új látásmódokat ismerhetnek meg.

Jó volt együtt dolgozni ilyen lelkes, motivált és érdeklődő fiatalokkal, segítőkész oktatókkal, szeptembertől folytatása következik!